|
Omega-3 Top List Kender magolaj (500ml) (cikkszám: 2530)
Ára: 10900 | Bónuszpont: 0
Kendermag - Az ezerarcú növény.
A "kétoldalú" zsírok: Míg az egyik fajta zsír kimondottan hízlal, és anyagcsere-zavarokat okoz, érelmeszesedést, szívinfarktust, szervelzsírosodást, máj- és epefunkciós zavarokat, reumát, ízületi megbetegedéseket, és akár daganatképződést is kiválthat, addig a másik típusú megakadályozza ugyanezen betegségek kialakulását, illetve segíthet meggyógyítani a már meglévő betegségeket. A Földön élő több mint 3 millió ehető növény közül nincs még egy olyan, amelyenek táplálkozási értéke összehasonlítható lenne a kendermagéval. A kendermag az összes olyan fehérjét, esszenciális zsírsavat és étkezési rostot tartalmazza, amely szükséges ahhoz, hogy az ember hosszú hetekig túléljen valamilyen kritikus helyzetet (pl. intenzív fogyókúrát). A kendermag ideális forrása valamennyi esszenciális zsírsavnak, mint pl. omega-3 zsírsavaknak, vagy másnéven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak. A kendermag emellett jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is, amelynek komoly terápiás hatása van.
Az aminosavak kiemelkedő jelentőségűek az élővilág számára, mivel a fejérjemolekulák építőkövei. Az emberi testben 25 féle aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítő. A szervezet a fehérjéinek és nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez, és ezek újraképzéséhez szükséges aminosavakat a táplálék fehérjéi adják. A kendermagban lévő fehérjék mind a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethez, és könnyen emészthetőek.
A kendermag pozitív hatásai, Omega-3 zsírsav szerepe a szervezetünk működésében: - Csökkenti a koleszterin- és triglicerid szintet, csökkenti a vérnyomást. - Szív- és érrendszer, csontjaink és ízületeink, valamint szemeink egészségének védelme. - Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt. - Erősíti, támogatja az immunrendszert. - Agyműködést serkentő (fehérjepótlás az agyban), memória, tanulóképesség javítása. - Szerepük van a gyulladáscsökkentő folyamatok szabályozásában. - Befolyásolják a hormontermelést és aktivitást. - Szerepük van a sejthártyák felépítésében. - Magasabb Omega-3 zsírsav bevitel csökkenti a telomerek rövidülését.
Ideális az Omega-3:Omega-6 arány a Kendermagolajban: - Az egyedüli magolaj, amelyben szinte nincsenek telített zsírsavak, viszont közel 90%-ban telítetlen zsírsavakból áll. A természetben egyedülálló összetételben Omega-3 zsírsavakat 15-20%-ban, Omega-6 zsírsavakat 50-60%-ban tartalmaz. Ez a 1:3 arány rendkívül kedvező az emberi szervezet számára. A kendermag olaj ezen felül átlagosan 13%-ban tartalmaz Omega-9 zsírsavat is. (olíva-, repce-, kukoricaolaj és a dió). - Az emberek csupán 5%-ánál megfelelő az omega-3 és az omega-6 arány! A maradék 95%-nál az omega-3 és az omega-6 aránya nem megfelelő! Javításra szorul! - A helyes arány fenntartásához ideális a kendermagolaj fogyasztása!
A kendermag olajnak egyszerű a felhasználása: - Mivel a kendermag olaj nagyon ízletes, fogyaszthatja úgy is, hogy a napi étkezések során ételét meglocsolja egy evőkanál olajjal. - Nagyszerű főtt vagy párolt zöldségekhez, salátákhoz, még a vajat is helyettesítheti vele, vagy egyszerűen kortyolgathatja.
----------------------------------------
Omega 3 zsírsavak: OMEGA-3 videó! - Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány. - A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást. - Ajánlott napi fogyasztás: 2 000 mg Omega-3, 6 000 mg Omega-6.
Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak? - Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.
Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány? - Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát. - Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat. - Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat. - Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.
- A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.
A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat: - Rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3. - Asztma Ω3/Ω6 1/5. - Szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4. - Vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.
Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya: - Helyreállítja a gyulladásos folyamatokat. - Javítja a sejtek normál működését. - Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.
Összetevők: Hidegen sajtolt kendermag olaj.
Átlagos tápérték 100 ml-ben:
Energiatartalom |
min. 3570 kJ (850 kcal) |
Zsír melyből telítetlen zsírsavak |
min. 95 g min. 10 g |
Szénhidrát melyből cukrok |
0 g 0 g |
Fehérje |
0 g |
Arányok: Omega-3 zsírsav 25%. Omega-6 zsírsav 43,1%. Omega-9 zsírsav 13%. Telített zsírsav 10%.
Felhasználási javaslat: - 5 ml / nap.
Kiszerelés: - 500 ml.
« vissza » |